Trading: Jaké zhodnocení očekávat?

7. březen 2013

Trading je business, jehož hlavním cílem je generovat zisk. Ovšem jak velké zisky lze očekávat při dodržení základních pravidel money managementu? Je pro vás trading zajímavý i z dlouhodobého hlediska?




Trading: Jaké zhodnocení očekávat?Trading: Jaké zhodnocení očekávat?

Money management je jednou z nejdůležitějších částí tradingu. Právě on rozhoduje, zda v tradingu zůstanete či nikoliv. Jak jste si možná již vyzkoušeli, tradingem si lze velmi snadno vydělat. Prvotní částku lze dokonce během pár dní zněkolikanásobit, ovšem můžete o ni i přijít.

Konzistentní obchody

Cílem každého tradera by měly být konzistentní obchody. Na začátku je úplně jedno, zda budete nárazově vydělávat deset pipů denně nebo sto pipů denně a zda to pro vás bude znamenat 20 korun nebo 20 000 korun (závisí na lotech). Základem úspěchu je konzistence a ne nárazové výdělky.

Jaké zhodnocení očekávat

Pokud dodržujete základní pravidla, spokojit byste se měli s jedním procentem denně. I to je v mnoha případech dost. Ve svých úvahách tedy počítejte s jedním procentem. Z 200 000 korun to znamená 2 000 korun denně, 40 000 měsíčně. Ovšem pozor, rozhodně nebudete každý den vydělávat, přijdou i ztráty, jenž je nutné předem definovat a jak jinak než v procentech. Na jeden obchod byste neměli ztratit víc než dvě procenta a v jeden okamžik neriskujte více než pět procent účtu.

Malé účty

Problémem mnoha obchodníků s malým účtem je hranice zisku. Pokud obchodujete s 5 000 korunami, tedy přibližně 250 dolarů, zadáváte objemy 0,001 lotu a podobné. Ovšem zisk 2 dolary nevypadá dobře a 40 korun jistě nikoho nevytrhne. Ovšem i přesto se jedná o dobrý obchod (2 dolary = téměř procento účtu), u kterého byste měli uvažovat nad uzavřením pozice (i když vás zisk 40 korun nijak neobšťastní).

Od tradingu se nevyplácí chtít více. Buďte skromní, jedno procento účtu denně je více než dost. Navíc se správným přístupem k zisku a ke ztrátě pro vás bude trading celoživotním businessem.

Sdílet na Facebooku Linkuj.cz!
Reklama

[Nahoru ↑]


Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček / Hodnoceno: 1x



Vložit komentář

Napsat komentář
Jméno:
E-mail:
Web:


Komentáře

Klaudia

středa, 2. květen 2018
09:58

Nice post. I was checking constantly this weblog and I am inspired!
Extremely helpful info specifically the final phase
:) I deal with such info much. I was seeking
this particular info for a very lengthy time.
Thank you and best of luck.


posted by: Klaudia [Odpovědět]

Jerilyn

středa, 5. září 2018
01:26

I'm gone to inform my little brother, that he should also pay a quick visit this webpage on regular basis to get updated from
latest gossip.


posted by: Jerilyn [Odpovědět]

Randy

pondělí, 1. říjen 2018
04:32

Everything is very open with a clear explanation of the challenges.
It was definitely informative. Your website is extremely helpful.
Many thanks for sharing!


posted by: Randy [Odpovědět]

Marvin

pondělí, 1. říjen 2018
16:10

You can certainly see your skills within the work you write.
The arena hopes for even more passionate writers such as you who aren't
afraid to say how they believe. All the time follow your
heart.


posted by: Marvin [Odpovědět]

Caroline

úterý, 2. říjen 2018
11:12

Hi there just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the
images aren't loading properly. I'm not sure why but I think
its a linking issue. I've tried it in two different browsers and both show the same results.


posted by: Caroline [Odpovědět]

Alphonso

čtvrtek, 4. říjen 2018
18:34

bookmarked!!, I really like your website!


posted by: Alphonso [Odpovědět]

Carlo

pátek, 5. říjen 2018
02:51

I will immediately clutch your rss feed as I can not in finding your email
subscription link or e-newsletter service. Do you have any?
Kindly let me realize in order that I may just subscribe.
Thanks.


posted by: Carlo [Odpovědět]

Trinidad

pátek, 5. říjen 2018
03:16

It's an remarkable article in favor of all the web users; they will take benefit from it I am
sure.


posted by: Trinidad [Odpovědět]

Etta

pátek, 5. říjen 2018
18:17

Keep on working, great job!


posted by: Etta [Odpovědět]

Mary

sobota, 6. říjen 2018
19:53

Hi would you mind sharing which blog platform you're using?
I'm planning to start my own blog soon but I'm having a hard time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and I'm looking for something completely unique.
P.S Apologies for being off-topic but I had to ask!


posted by: Mary [Odpovědět]

Bernice

sobota, 6. říjen 2018
20:57

obviously like your web site but you have to test the spelling on several of your posts.
Several of them are rife with spelling issues and I to find it very bothersome to tell the reality then again I'll definitely come again again.


posted by: Bernice [Odpovědět]

Eleanor

neděle, 7. říjen 2018
08:38

Hey There. I found your blog the use of msn. That is a very neatly written article.
I'll make sure to bookmark it and return to learn more of your useful
information. Thanks for the post. I'll certainly comeback.


posted by: Eleanor [Odpovědět]

Leticia

pondělí, 8. říjen 2018
19:09

Hey, I think your website might be having browser compatibility issues.
When I look at your blog in Safari, it looks fine but when opening
in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up!

Other then that, wonderful blog!


posted by: Leticia [Odpovědět]

Tomáš

pátek, 29. březen 2013
22:56

Zní to strašně jednoduše zisky a výdělky, ale musí se počítat se ztrátami to je samozřejmností, velice se mi líbí jak zde píšete buďte skromní. Jinak co se týče mých zkušeností tak mám nulové, pouze se informuji a čtu články o investicích a zkouším investovat na platformě plus 500, mám radost z vašich stránek, máte vše do podrobna rozepsané, hodně jsem se tu dozvěděl. Chci se stát traderem, ale než peníze své budu investovat tak chci vědět co nejvíce informací a naučit se analyzovat trhy, skouším pouze demo verzy plus 500. Zkoušel jsem 15 obchodů z nich mi vyšlo 7 pozitivních takže ani ne na 50% spíše více stratil než získal.


posted by: Tomáš [Odpovědět]

Miranda

čtvrtek, 11. říjen 2018
11:24

I am sure this piece of writing has touched all the internet viewers,
its really really fastidious paragraph on building up new website.


posted by: Miranda [Odpovědět]

Rosaline

pátek, 19. říjen 2018
11:52

It is appropriate time to make some plans for the long run and it's time to be happy.
I have learn this put up and if I may just I wish to recommend
you some attention-grabbing things or tips. Perhaps you
could write next articles relating to this article.
I wish to read even more issues about it!


posted by: Rosaline [Odpovědět]

Normand

úterý, 23. říjen 2018
12:12

Hmm is anyone else experiencing problems with the images on this blog
loading? I'm trying to find out if its a problem on my end or if
it's the blog. Any feed-back would be greatly appreciated.


posted by: Normand [Odpovědět]

Berniece

sobota, 27. říjen 2018
18:28

I loved as much as you'll receive carried out right here.

The sketch is attractive, your authored material
stylish. nonetheless, you command get bought
an shakiness over that you wish be delivering the following.
unwell unquestionably come more formerly again as exactly the same nearly very often inside case you shield this hike.


posted by: Berniece [Odpovědět]

Nelly

neděle, 28. říjen 2018
09:15

Its not my first time to pay a quick visit this web site, i am browsing
this web site dailly and obtain good information from here daily.


posted by: Nelly [Odpovědět]

Spencer

pátek, 2. listopad 2018
11:13

It's very trouble-free to find out any matter on web as compared to books, as I found this paragraph at
this web page.


posted by: Spencer [Odpovědět]

Latisha

sobota, 3. listopad 2018
17:19

Wow, amazing blog format! How lengthy have you ever been running a
blog for? you made blogging glance easy. The whole look of your website is great, let alone the content material!


posted by: Latisha [Odpovědět]

Selena

úterý, 6. listopad 2018
17:04

Hello! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers?
My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing months of
hard work due to no data backup. Do you have any solutions to protect against hackers?


posted by: Selena [Odpovědět]

Tomáš

sobota, 30. březen 2013
13:43

Dobrý den, jsem trošku zmatený píšete zde, že by se měl tradér spokojit s jedním procentem denně, třeba jak zde máte příklad: Z 200 000 korun to znamená 2 000 korun investovat. Pak je tu Money management: Cesta k dlouhodobému úspěchu, tahle stránka a zde píšete, že by se měl spokojit maximálně s 5%, jak to mám chápat, můžete mi to prosím rozepsat? A kolik obchodů denně, bychom měli mít? Dám příklad jak jste již zmiňovali investuji 2000kč vydělám 20kč a stopnu to, ale taky se stane, že se nepodaří obchod a stopnu ve ztrátě a to na 50kč, takže denně musí být jeden obchod úspěšný? Co když se mi podaří na po 10.té uzavřít obchod s 20kč a ztráty mám 9krát 50kč čili 450kč ztráta a čistý zisk je 20kč, promiňte mi jestli Vás tím obtěžuji, ale zajímá mě všechno a chci to vědět, chci se stát tradérem, co jsem tak studoval po internetu tak je dobrá kniha Inteligentní investor.Chci pochopit psychologii a dozvědět se co nejvíce jak se analyzujou trhy, chci dodržovat disciplínu, ale musím vědět jakou metodu a postupy, děkuji Vám předem za odpověď, Tomáš


posted by: Tomáš [Odpovědět]

Karissa

pondělí, 12. listopad 2018
05:01

I was wondering if you ever considered changing the page layout of your website?
Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could
a little more in the way of content so people could connect with it better.
Youve got an awful lot of text for only having one or 2 pictures.
Maybe you could space it out better?


posted by: Karissa [Odpovědět]

Maddison

úterý, 13. listopad 2018
22:58

Excellent post. I was checking continuously this blog and I am impressed!

Extremely useful info specially the last phase :
) I take care of such info a lot. I used to be looking for
this certain info for a long time. Thank you and good luck.


posted by: Maddison [Odpovědět]

Mariano

středa, 14. listopad 2018
05:54

Can I simply just say what a relief to find a person that really understands what they are
discussing on the web. You definitely know how to
bring an issue to light and make it important.
More and more people need to look at this and understand this side of
the story. I can't believe you're not more popular since
you surely have the gift.


posted by: Mariano [Odpovědět]

Elise

čtvrtek, 15. listopad 2018
21:30

Heya just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the images aren't loading correctly.
I'm not sure why but I think its a linking issue. I've tried it in two different internet browsers and
both show the same results.


posted by: Elise [Odpovědět]

jirve

sobota, 30. březen 2013
23:11

jirve

Dobrý den,
děkujeme za příspěvek. Být Vámi, vyzkoušel bych i jiného brokera (viz. srovnání brokerů http://www.tradeportal.cz/jak-investovat/srovnani-brokeru-xtb-hotforex-plus500-easy-forex.html ), minimálně pro více zkušeností (já osobně bych Plus500 nezvolil).
Obchodování není jen o ziskových obchodech, znám mnoho obchodníků, kteří vydělávají ani ne v 50 procentech obchodů a celkově jsou v zisku.
Co se týká zhodnocení účtu. Jedno procento denně může být cíl. Každý trader si obchodování modifikuje, možná si zvolíte 2 procenta nebo 1,5. Každopádně pro začátek je 1 procento dle mého názoru vhodné.
Zmiňujete money management. Je rozhodně dobře, že se o money management zajímáte hned od začátku. Vámi zmíněných 5 procent je maximální ztráta na všechny otevřené obchody, nikoliv zisk. Příklad: Máte účet 100 000 korun a otevřete tři obchody. První obchod vydělává 500 Kč, druhý 500 Kč prodělává a třetí je v mínusu 5 000 Kč. Celková ztráta je tedy na 5-ti procentech. Obchod se ztrátou 5 000 Kč byste měl uzavřít (nikdy neprodělávejte více než 5 procent) účtu.
Pokud sestávíte dobrou obchodní strategii, nemělo by se vám stát, že za den proděláte více než 5 procent účtu. Kdyby se to přesto stalo, doporučuji již ten den neoobchodovat. Následně ověřit na historických datech, zda je Vaše strategie profitující a případně obchodovat dále. Kdybyste na jednu obchodní strategii prodělal 15 procent účtu, již ji neobchodujte, je potřeba změna.
Doufám, že jsem Vám vše vysvětlil, v případě dotazů neváhejte napsat.


posted by: jirve [Odpovědět]

Phillip

sobota, 22. červenec 2017
09:25

Everything is very open with a clear explanation of the challenges.
It was truly informative. Your site is very helpful.

Thanks for sharing!


posted by: Phillip [Odpovědět]

Čtěte také...

Trading: Jaké zhodnocení očekávat?

Trading: Jaké zhodnocení očekávat?

Trading je business, jehož hlavním cílem je generovat zisk. Ovšem jak velké zisky lze očekávat při dodržení základních pravidel money managementu? Je pro vás trading zajímavý i z dlouhodobého hlediska?

Jaké zhodnocení u tradingu očekávat?

Jaké zhodnocení u tradingu očekávat?

Zhodnocení peněz, to je to, co lidi na tradingu láká. Pro nic jiného to vlastně ani neděláme. Ovšem jaká mít očekávání. Lze v prvním roce vydělat procento, pět, deset, padesát nebo počáteční kapitál i zněkolikanásobit? Ano, lze, ale dnes se podíváme se střízlivější předpoklady, které vycházejí ze zk…


Začínáme obchodovat v pěti krocích: Co od obchodování očekávat?

Začínáme obchodovat v pěti krocích: Co od obchodování očekávat?

Obchodování na burze je často inzerované jako snadný způsob, jak vydělat peníze. Ovšem to vám rozhodně říkat nebudeme. Trading není snadný a není pro každého. I přesto s ním lze vydělávat slušné peníze. V našem seriálu se pokusíme udělat z úplných začátečníků zkušené tradery. Víme, jak na to.

Jaké jsou možnosti oddlužení?

Jaké jsou možnosti oddlužení?

Obsahem insolvenčního zákona je, mimo jiné, řešení v oblasti neschopnosti splácení dluhů. Nabízí možnosti, jak pro fyzické osoby, bývalé živnostníky, ale také pro podnikatele. Nabízí se tak určité možnosti, jak se zadlužení zbavit. Jaké jsou možnosti a za jakých podmínek, se dočtete v následujícím č…